Contact Info
Phone: 61 3 8376 6284
Janine Bischops
Social Manager

Janine Bischops begon haar carrière als vaste actrice in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel, waar zij uiteenlopende rollen vertolkte: zowel drama als komedie. Zij speelde er de hoofdrol in de Belgische creatie van Vrijdag van Hugo Claus. Een van haar favoriete rollen was Bleke An in de Spaanse Brabander van Bredero.

Elf jaar lang was Bischops nadien verbonden aan het Fakkeltheater in Antwerpen, waar zij speelde in onder andere Dodo, Merel, Pit en Flo en in Zot van Liefde van Sam Shepard. Verder nam ze daar ook uiteenlopende rollen in verschillende genres voor haar rekening.

Ook op tv was Bischops geregeld te zien. Bischops vertolkte de hoofdrol in de eerste Vlaamse tv-spel in kleur: Een vriendje voor Felicity. Ze had hoofdrollen in verschillende jeugdseries, waaronder Midas, De Tijdscapsule en Keromar. Ze werkte ook regelmatig voor Vlaamse televisiespelen. Hiervoor werkte ze onder meer samen met de Tsjechische regisseur Antonin Moskalyk voor De schapenborre.

Bischops speelde de hoofdrol in Gered van Edward Bond in een regie van Jean-Pierre De Decker.

In 1980 won Het Koperen Schip waarin ze samen met Dries Wieme de hoofdrollen vertolkte, de Bert Leysenprijs.

Verder is Bischops bekend als Jenny Verbeeck in de Vlaamse soap Thuis, waar ze van 1995 tot 2016 in meer dan 3.500 afleveringen meespeelde. Ze is ook bekend als de vrouw van “Gérard de polies” in de serie Het Pleintje. In 2010 had ze ook een gastrol in de serie Goesting, in Witse vertolkte ze de rol van Kristine Van Doesel en ze speelde in het tweede seizoen van Vermist. In 2004 had ze een gastrol in F.C. De Kampioenen.

In de theaterseizoenen 2006-2007 en 2007-2008 stond ze samen op de planken met An Nelissen en Mitta Van der Maat in Het goede lijf van Eve Ensler onder regie van Peter Perceval. Van dit stuk speelden ze tot juli 2007 meer dan 150 voorstellingen. Vanaf 21 februari 2008 stond ze op de planken met De Borstenclub, onder regie van Peter Perceval. In dit stuk, over borstkanker, zette Bischops een waaier van personages neer.

Bischops is gehuwd geweest met acteur Walter Moeremans, met wie ze twee dochters heeft. Daarna was ze van 1973 tot 2006 gehuwd met acteur Johny Voners. Hun huwelijk bleef kinderloos. Bischops gaf in december 2018 toe meer dan 56 jaar gelogen te hebben over haar leeftijd: ze gaf steeds aan in 1942 geboren te zijn, alhoewel ze in werkelijkheid een jaar ouder is.[1]

Momenteel is ze te zien in Familie, waarin ze de rol van Brigitte De Wulf speelt.

Infuse your life with action. Don't wait for it to happen. Make it happen. Make your own future. Make your own hope. Make your own love. And whatever your beliefs, honor your creator, not by passively waiting for grace to come down from upon high, but by doing what you can to make grace happen... yourself, right now, right down here on Earth.